Sunday, May 26, 2013

Lukis dari Henset/Tablet

*Preparekan mata anda dengan sume gambar2 gif yg blink2 ni.*

Hye guys,hari ni saya nak kongsi skit alternatif nak lukis digital selain guna komputer that is by using phone.
Kualiti lukisan pun lebih kurg je klu guna komputer and most important,feel dia macam guna drawing tablet tau. :D

bahan2 yg perlu ada:-
-henset(yg ade android or appstore) or tablet .Lg besar lg bagus,sebab konon nak feel la kan.
-application 'SketchBookX'. boleh download yg free kat playstore/appstore
-jari anda yg hebat itu
-stylus(optional)- ini takyah pun takpe,tp klu ade cam menyenangkan keje korg lagi la.

and pastu camne?
well,tutorial video lukis guna sketchbookx ni under construction.so tunggu la ye.tp klu explore sendiri pun rasenyer boleh paham jugak.

yg ni sume sample2 yg meg dah buat. Lukis guna henset xperia s ngan stylus rm15.
*byk gambar tak siap memandangkan ianya dilukis untuk kill time kat tempat keje*




7 comments:

merahitujambu said...

terbaik gilos hasil dia..nk pengsan tgok..

EZAN IDMA said...

anteknyeee

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

ohsem okkk

Syarafi[skyforce331] said...

memang osem gilo gilo dan giloo!!

Aida Farzana said...

saya ada ni, tapikan, bukan yang free punya tak boleh save? macam mana nak save?

nurdani said...

lukisan meg memang awesome. paling suka dari segi warna tu

Aujinz said...

guna sketchbookX gak, hp pon ade stylus sendiri, tapi lukisan tak ohsem macam Meg punya.. kakakaka..


*menangis tepi peti ais*