Thursday, January 31, 2013

Projek-Poster Untuk Furniture


maafla,ini bukan entri doodle,tp ni entri pasal project final sem ni.Antaranya ialah menyiapkan poster untuk perabot Meg ni.Oh ye,sem ni Meg buat rak untuk simpan mainan budak-budak so mestilah raknya kene ceria tak gitu?Rak ni diinspirasikan daripada bentuk jigsaw puzzle.Sekarang ni still dlm proses sketching tp kalau korg nak tengok hasil yg 'Live' nanti yakni model skala 1:1 lawatlah Rumah Melaka kat Ayer Molek bulan 4 nanti.XD (konon kalau perabot ni menjadi la,kalau tak menjadi takkan kene display punya)

Poster pun agak serabut seiring dengan otak tuannya yang serabut.Ye la,tak reti plak nak design2 ni,reka letak pun ntahpape tp ok la dari tak reti langsung kan?



11 comments:

ary_lee said...

ingatkan betul2 jual. Baru nak order^^ kalau menjadi, jual eh :-P

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

comel sgttttttt..... gud luck tau kalo da ada display nya.. gitaunya.. boleh jumpa :)

Aina said...

Wah sis,klau kita pelanggannya kita bagi 10 bntang~ comel & not bad.. freshly.. huhu lepas ni kita tngok hasil pulak.. idea dah hebat nih =D

Azzah said...

Suka ngan warna2 dia,ceria..

elyna mirsada said...

cumel laa..nice colour

cci said...

kalau menjadi mesti ramai yg beli.. ^_^ shomey sangat..

keri ikhwan said...

Wrna tu ceria gila. N design reka bntuk pn best

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Saya tag akak

http://3259thelittleboy.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

BiskOt said...

Puzzle the Box ya nama betulnya. ok spoil... XD. best oo project korang ..sy final dulu, jarang nk dpt soklan product camni.. lecture dekut tai idung masin. =3=

tips 20sen, klo buat poster, teaser, banner, flyer, yg jenis penyebaran maklumat.. bykkn draf typography utk headline/tagline. insyallah~ yg simple jadi kemas, yg padat jadi tersusun.. XDD gudluck. (klo lah kat ikea ada rak camni. confirm beli).

merahitujambu said...

kalau ada jual nak beli boleh??alahaii..kreatif

nurdani said...

kreatifnya meg!
nanti boleh la minta khidmat rekaan meg untuk perabot bilik dani.hehehe