Thursday, November 29, 2012

Tutorial:- Buat video speedpaint/tutorial sendiri



Korg ada tak yg teringin nak buat video speedpaint cam Meg?
contoh video speedpaint meg leh tgk kat sini http://www.youtube.com/user/kirumagu/videos?flow=grid&view=0
So korg kene ada salah satu software untuk rakam screen korg.
So far ada dua jenis perakam screen yg full lagi free yg agak berbaloi kalau guna

  1. CamStudio Recorder (http://camstudio.org/)
  2. Freez Screen Video Capture (http://freez-screen-video-capture.en.softonic.com/)

sebenarnyer nak tunjuk tutorial screencap tp sejak menjak ni cam agak bz dibuat-buat..so tak mampu..ini pun post yg tersimpan bape hari yg lalu..

7 comments:

merahitujambu said...

nk tutorial dari meg..mudah je bila tgok

Nieyxzha Hassan said...

Saye taknak video..saye nak doodle meg..hehehe

cci said...

comey sangat... ^_^

SA208 said...

Nice sharing. Doodle comel jek tengok -_-

BiskOt said...

masih dahagakan nya..gulp! tutorial~ tutorial~

Dae Hyun said...

tenkiu ^^

♥ Lia Abdillah ♥ said...

akk, boleh xbuat tuto doodle cm akk?