Sunday, August 5, 2012

Segmen Kenali Pelukis Doodle/Kartun Malaysia

hai hai hai,hari ni Meg rasa Meg nak featurekan beberapa pelukis yg korang patut kenal..hehehe
dorg ni sume kawan2 Meg sebenarnya tp memang berbakat besar,betul tak tipu :P
ok,sebelum kita pergi lebih jauh meh kita tgk syarat2 segmen ni
owh yeah,lupa nak ckp,penganjur segmin ni ialah sis MIJ

syarat :
  • buat tajuk Segmen Kenali Pelukis Doodle/Kartun Malaysia
  • pilih doodle yang anda minat/suka kemudian kenapa
  • kemukakan satu link doodle yang korang rasa dia belum di kenali ramai
  • kemudian paste entry anda di sini 
  • tarikh tutup : 8/8/2012

  • kwn internet Meg yg paling lama and terpisah seketika tp sekarang ni dah continue contact balik..dari umur 14 tahun sampai la skarang,20 tahun..
  • asal Batu Caves,Selangor and sekarang belajar grafik kat uitm dungun,terengganu.
  • kitorg berdua mula dari zero,percaya atau tidak dia ngan Meg start lukis dari b/w..terus berkaler..and then kitorg sama-sama berjinak ngan dunia digital
  • kitorg berkenalan sbb berebut husband anime waktu tu(sangat immature tp percaya atau tak,benda tu la yg buat kitorg jadi kawan rapat)
  • dia ni quick learner,sbb tgk la,lukisan dia awesome sangat..
  • blog dia tu actually dah lama terbiar,lupa password katanya...tp klu nak skodeng artwork dia lagi tgk kat sini deviantart
angle of love in =___="" by
lukisan waktu 114 tahun dulu..nampak tak perubahan ketaranya itu?


Raisa


  • boleh tak promot rakan baik sendiri?haha
  • korg kene kenal dia sebab die ni rakan seperjuangan Meg selama study kat Uitm ni :P
  • dan merangkap salah seorng admin Aegyo Candy
  • dia pandai main ngan warna and kalau korg perasan die slalu hantar artwork dia kat majalah Epop.
  • haha,org gile ni x payah nak kenalkan bebanyak..
  • nak tgk artwork die boleh pergi kat deviantart or kat page aegyo candy je...
  • ada blog tapi dah deactive,apakan daya..kekeke




10 comments:

cci said...

laa... kwn meg rupanya.. cci ingat meg yg lukis.. huahuahua.. pepon sumenya ohsemmm.. ^_^

nurdani said...

wow. lukisan dia awesome sama macam meg.

berbakat betul. tapi sayang..blog dia deactivated pulak.

Anis said...

Cantik la dia lukis :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

fulamak, memg berbakat sgt korang ne.. semoga berjaya satu hari nanti.. kalo bt komik bg sis 1 free tau..huahua

BiskOt said...

jauh pejalanan luas betul pemandangn. 14-20tahun bkn skejap tu. woaa envy envy, korang kecik2 dh explore..digital art plak tu. jeles ni.. xDD!

Erra Kyra said...

Patut Ar meg terer lukis upenya amek kos seni art ya ?
Boleh tak klo tanpa belajar formal...terer cmkorg ?

kiru magu said...

sis cci:-eh,xkanlah Meg lukis semua kat page tu..haha

sis nurdani:- itu pasal,2-2 ekor tu mmg ade je tak kene ngan blog dorg

anis:-kan?dorg mmg ohsemm

sis dysha:-ahaha,insyaallah la meg akan buat buku illustator nanti..klu ada rezeki ^^

biskot:- lame kan?kalau meg x kenal dia lukisan Meg xkan jadi cam sekarang sebab dielah yg buat Meg rasa tercabar sgt.

sis erra:- hihi,meg mmg dari fakulti seni tapi kos meg x de kene mengena langsung ngan lukis kartun2 ni..
boleh je nak jadi lagi hebat walaupun x belajar secara formal sis,asalkan ada kesungguhan tu :)
masa tak tentu,tp hasil tu pasti

merahitujambu said...

ada dua admin ke??kalau x buat cmni mesti tak tahu kan..thanks dear..hasil korg memang terbaikk

nazha anua said...

"lukisan waktu 114 tahun dulu..nampak tak perubahan ketaranya itu?"

err..tuanya:)

kiru magu said...

mij:- la..ingatkan selama ni korg sume tau aegyp candy tu ade 2 admin ^___^''

nazha:- haiittt~typo lebih XDDD