Friday, May 18, 2012

Ok,kenapa ya bila....

picture credid to tumblr

....kita kat dalam bilik air or tandas,waktu tu la baru kita nak reflect diri sendiri la..mcm kononyer camni 'rupanya bayak salah dah aku buat selama ni ye,rase bersalah' or 'apa aku nak buat untuk terus hidup' dan macam2 lagi muhasabah diri yg datang secara tiba2 tanpa kita ketahui..

 ianya selalu berlaku kat aku,where everytime masuk tandas or mandi la baru regret ini itu,nak jadi baik la kononnyer.. and korg sedar tak yg kat tandas dan bilik air tu la tempat perfect untuk korg gather semua idea2 bernas dalam otak korg tu.

Secara scientificnye maybe sebab:-

  1.  korg punyer fokus tinggi time tu.. 
  2. korg berseorgan tanpe ade gangguan 
  3. air boleh buat org relaks (mane taw dari shower tu ke..or toilet tuuu
  4. bak kate kwn aku la,everytime die buat *****,setiap kali lepas die akan rasa tenang sbb rasa cam sume masalah dah lepas (kate die..bukan aku)
  5. aku tak taw ini,adakah aroma memainkan peranan? (oii,bilik mandi je..klu toilet aptb) so next time kite x ade idea and penat memecahkan otak,mehla sama2 ke bilik air/tandas berdekatan dengan anda sambil membawa sketchbook or lappy ye.Semoga berjaya 


 (entri ini tidak diapprove secara scientifik oleh scientis2 yg ade di muka bumi ini dan maybe mengandungi ayat2 sarcastic)
p/s:-idea tulis entri ni pun dtg dari tandas XDD

2 comments:

Mardhiyyah Ridzuan said...

haha! Xelok berlamaan dekat tandas. Itukan rumah syaitooonnn... haha! Xpernah bnyk pk mase dlm tnds. huhu.

Ginger said...

memang pon, baru perasan bila baca entri ni. Hoho, yang no.4 tu..LOL XD